Розширене засідання Колегії Управління ДМС України в Житомирській області

Розширене засідання Колегії Управління ДМС України в Житомирській області

Розширене засідання Колегії Управління ДМС України  в Житомирській області

В Управлінні ДМС України в Житомирській області 10 жовтня відбулося розширене засідання Колегії по результатах роботи міграційної служби за 9 місяців 2019 року, в роботі якої взяли участь представники  Головного Управління Національної поліції та Житомирського прикордонного загону.

Відкриваючи засідання, начальник обласного Управління ДМС Анатолій Федорчук проінформував присутніх про новини міграційного законодавства та міграційну політику держави. Зокрема він відзначив, що 4 жовтня персоналізовано 4-мільйонну ID-картку. Загалом, 4 мільйони ID-карток Міграційна служба оформила з січня 2016 року, з початку оформлення біометричних документів в Україні. При цьому лише з початку 2019 року оформлено понад 1,2 мільйони ID-карток. З вересня 2019 банківські установи можуть обслуговувати фізичних осіб – резидентів як на підставі паспорта громадянина України (у формі ID-картки або книжечки), так і на підставі паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Відтепер громадянам України, які бажають оформити біометричні документи у підрозділах ДМС, записавшись через термінал та ставши у поточну чергу «сьогодні на сьогодні», не доведеться чекати своєї черги безпосередньо у підрозділі. Натомість замість них у черзі «стоятиме» Viber-бот.

На колегії відзначалось, що упродовж 9 місяців поточного року Управлінням та його територіальними підрозділами прийнято 71 тисячу 267 особи з оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон та 38 тисяч 216 – з оформлення паспорта громадянина України у формі картки (порівняно з 2018 роком 86 тис. 665 та 30 тис. 617 відповідно), на рахунок місцевих бюджетів Житомирської області перераховано коштів у сумі майже 30 мільйонів гривень (2018 рік –  35 млн. 644 тис.).

Розглянуто та оформлено 230 дозволів на імміграцію в Україну, видано 428 посвідок на постійне проживання та оформлено 495 посвідок на тимчасове проживання. 229 іноземцям та особам без громадянства продовжено строк перебування. 23 іноземним громадянам видано спеціальний дозвіл на в’їзд на тимчасово окуповану територію України та виїзд з неї. До адміністративної відповідальності року притягнуто 601 порушника міграційного законодавства. прийнято 183 рішення про примусове повернення іноземців та осіб без громадянства до країн походження, в т.ч. 8 –  із забороною в’їзду в Україну, відносно 2 іноземців прийнято рішення про добровільне повернення до країн громадянської належності, відносно 8 іноземців міськрайонними судами прийнято рішення про примусове видворення за межі України та прийнято рішення про заборону в’їзду на територію України строком на 5 років. До Чернігівського пункту тимчасового перебування іноземців розміщено 8 іноземців, 10 іноземцям скорочено строк тимчасового перебування на території України.

По результатах засідання Колегії УДМС прийнято відповідне рішення.

Управління ДМС у Житомирській області