Дорогі українці!

Дорогі українці!

14 жовтня – дуже багатогранна дата, в які втілені вікові традиції українського народу. У цей день в Україні відзначається відразу чотири важливі події: Покрова Пресвятої Богородиці, День захисника України, День українського козацтва та День УПА.

За давнім звичаєм у цей день православні християни святкують день Покрови Пресвятої Богородиці. Це свято вважається одним із найбільш шанованих свят в Україні.

Також ця дата символізує утворення армії, що діяла під проводом Організації Українських націоналістів.

Разом з тим, згадуємо історію нашого краю, українських козаків, яких оспівують й у нашому державному гімні. Тож, козак в українській культурі – звитяжний воїн, озброєний захисник Вітчизни, що боронить віру, захищає честь та гідність, звичаї та волю усього нашого народу.

З 2015 року цей день є державним святом і несе у собі значно більше, ніж просто день завзятих, мужніх, сильних та відважних воїнів, які з вірою захищали і продовжують захищати рідну землю.  

Тому сьогодні вітаємо не лише чоловіків, яким довелось взяти в руки зброю для щоденного захисту мирних людей від окупантів України, а й жінок, які разом з ними служать на передовій. А також тих, що працюють у тилу: медиків, волонтерів, й усіх людей, сповнених сильним духом та щирою відданістю Україні і вірою у перемогу.

Бажаємо щоб світлі та радісні свята духовно об’єднували наш великий народ, надихали його на нові звершення і живили вірою у повсякчасне заступництво Божої Матері за мир і щасливе майбутнє усіх, в кому живе дух наших славних предків і бажає добра нашій землі.

Сердечно бажаємо Вам, захисники Батьківщини, борцям за суверенність та територіальну цілісність нашої держави, мир і спокій нашого народу, міцного здоров’я, повернення кожного у свої домівки! Нехай добро, злагода, благополуччя та любов панують у Ваших родинах!

Головне управління ДМС у Львівській області