Міжвідомче співробітництво у напрямі боротьби з нелегальною міграцією

Міжвідомче співробітництво у напрямі боротьби з нелегальною міграцією

Міжвідомче співробітництво у напрямі боротьби з нелегальною міграцією

Міжвідомче співробітництво у напрямі боротьби з нелегальною міграцією обговорили сьогодні на координаційній нараді з питань підготовки та проведення профілактичної операції «Мігрант», що триватиме  в Україні з 18 жовтня по 19 листопада.

У нараді взяли участь представники обласних відомств - УДМС України, ГУ НП, Управління патрульної служби, УСБУ, Бердянського прикордонного загону, УСР  ГУНП в Запорізькій області, ГУ Держпраці у Запорізькій області.

Начальник Управління міграційної служби Олександр Харіна, відкриваючи нараду, наголосив на необхідності належної організації та проведенні спільних скоординованих заходів щодо виявлення та притягнення до відповідальності порушників міграційного законодавства на території області. Зазначив, що міжвідомча співпраця є дуже важливою як на підготовчому, так і практичному етапі проведення операції.

Міграційники повідомили, що готові надавати правоохоронцям інформаційну та консультативну допомогу з питань документів для іноземців, дозволеного їм терміну перебування в Україні тощо. Довели до відома присутніх, що складання протоколів про адміністративне правопорушення, наразі, здійснюється виключно засобами спеціального програмного забезпечення  підсистеми «Адміністративні правопорушення» ЄІАС УМП.

Також під час наради були обговорені способи протидії незаконному працевлаштуванню іноземців, контролю щодо перебування іноземних студентів та своєчасного виїзду з України студентів відрахованих.

Відомства створили координаційну групу та  домовилися про алгоритм дій у разі виникнення проблемних питань під час реалізації практичної фази операції.

Управління ДМС у Запорізькій області