Міграційники, поліцейські та працівники Управління держпраці об’єднують зусилля для протидії нелегальній…

Міграційники, поліцейські та працівники Управління держпраці об’єднують зусилля для протидії нелегальній міграції

Міграційники, поліцейські та працівники Управління держпраці об’єднують зусилля для протидії нелегальній міграції

В України стартували цільові профілактичні заходи щодо нагляду та контролю за виконанням законодавства у міграційній сфері «Мігрант». Відтак, з метою координації зусиль, в Управлінні ДМС в Тернопільській області відбулась спільна нарада міграційників, поліцейських, працівників Управління держпраці та центру зайнятості.

Керівник міграційної служби області Ярослав Давибіда зазначив, що подібні заходи проходять регулярно, отож взаємодія між усіма відповідальними службами уже налагоджена. Разом з тим попередній досвід показує, що особливу увагу слід приділити спільним рейдам у місця можливого проживання, працевлаштування іноземців, з метою перевірки дотримання ними правил перебування в Україні.

Про необхідність створення спільної координаційної групи з відпрацювання території області говорив й начальник відділу боротьби із злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми ГУНП в  області Олександр Буняк

Заступник начальника Управління-начальник відділу по роботі з іноземцями та ОБГ Тетяна Лобач звернула увагу колег на те, що зараз іноземцям оформляють нові посвідки – біометричні. Разом з цим документом вони повинні мати довідку про реєстрацію, а відсутність реєстрації – це вже адмінправопорушення.

Також під час наради заступник начальника Управління Держпраці Сергій Ващук обговорив способи виявлення і протидії фактам незаконного працевлаштування іноземців.

Заходи  щодо нагляду та контролю за виконанням законодавства у міграційній сфері триватимуть впродовж місяця.

Управління ДМС у Тернопільській області