На Київщині розпочинаються посилені заходи з протидії нелегальній міграції

На Київщині розпочинаються посилені заходи з протидії нелегальній міграції

На Київщині розпочинаються посилені заходи з протидії нелегальній міграції

На координаційній нараді Міграційної служби спільно з правоохоронними органами та іншими відомствами окреслили шляхи протидії незаконній міграції.

16 жовтня 2019 року в Центральному міжрегіональному управлінні ДМС у м. Києві та Київській області відбулася координаційна нарада з питань підготовки та проведення профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант», практичний етап яких стартує 18 жовтня.

З метою налагодження міжвідомчої взаємодії та координації зусиль, спрямованих на виявлення порушників міграційного законодавства, зустрілися працівники міграційної служби, які відповідають за даний напрямок роботи, співробітники СБУ, Національної поліції, Патрульної поліції, представники прикордонної служби і Держпраці.

Начальник управління міграційного контролю, протидії нелегальній міграції та реадмісії ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області Ігор Семиног наголосив на важливості чіткої взаємодії служб і обміну інформацією. Він зазначив, що як правило, іноземці, які незаконно перебувають на території країни і не мають необхідних документів, змушені працювати незаконно. Тому під час заходів особливу увагу варто приділити перевіркам місць торгівлі та харчування, де можливе використання незаконної робочої сили. Окремо він наголосив на недопущенні порушень прав іноземних громадян під час проведення заходів.

У підсумку відомства розробили алгоритми дій на випадок різних ситуацій і домовилися про спільні перевірки ринків, вокзалів, будівельних майданчиків та закладів громадського харчування з метою притягнення до відповідальності порушників міграційного законодавства і за необхідності – видворення їх за межі держави.

Довідково:

За 9 місяців 2019 року працівники ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області виявили 1994 неврегульованих мігранта. Щодо них прийнято 1810 рішень про примусове повернення і 184 - про примусове видворення за межі України.

За цей же період часу 4815 осіб були притягнуті до адміністративної відповідальності за порушення законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства. Серед них як громадяни інших країн, які знехтували правилами перебування в Україні, так і наші співвітчизники, котрі порушили порядок працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла іноземцям та їх реєстрації.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області