Стартувало оцінювання результатів діяльності держслужбовців

Стартувало оцінювання результатів діяльності держслужбовців

Стартувало оцінювання результатів діяльності держслужбовців

У жовтні стартувало оцінювання результатів діяльності держслужбовців.  Цьогоріч воно відбуватиметься вже вдруге, однак,  у порівнянні з минулим роком є деякі зміни в процедурі.  Відтак у його учасників виникає ще низка запитань щодо етапів проведення оцінювання, з якими державні службовці можуть  звернутися до сектору управління персоналом та отримати відповіді роз’яснення. Відповідно до Типового порядку саме кадрова служба надає консультативну допомогу учасникам оцінювання та здійснює заходи щодо організації оцінювання.

Міграційникам Тернопільщини розібратись у змінах в процедурі оцінювання допомогла внутрішній тренер - завідувач сектору управління персоналом Галина Плакущенко. Вона наголосила, що Кабінет Міністрів України постановою від 10.07.2019 № 591, затвердив у новій редакції Типовий порядок проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців. Зокрема, Типовий порядок змінив форми документів, які заповнюють при оцінюванні результатів службової діяльності державного службовця.

Протягом декількох днів проводилося навчання з різними групами державних службовців: спеціалісти мали можливість попрактикуватися у заповненні форми «Результати виконання завдань державним службовцем», а керівники  структурних підрозділів - у проведенні оціночної співбесіди.

Керівник служби управління персоналом наголосила: оцінювання -  це інструмент спрямований на взаємодію керівників і підлеглих, тому безпосередній керівник державного службовця в процесі оцінювання має мислити не як оцінювач, а як наставник.

Управління ДМС у Тернопільській області