Працівники Міграційної служби Полтавщини взяли участь у науково-практичній конференції з антикорупційних…

Працівники Міграційної служби Полтавщини взяли участь у науково-практичній конференції з антикорупційних питань

Працівники Міграційної служби Полтавщини взяли участь у науково-практичній конференції з антикорупційних питань

17 жовтня на базі Харківського національного університету внутрішніх справ (далі – ХНУВС) проведено Міжнародну науково-практичну конференцію «Особливості застосування антикорупційного законодавства: від розслідування до вироку суду», у рамках якої проведено комунікаційний захід з антикорупційної тематики у вигляді круглого столу на тему: «Визначення корупційних ризиків у діяльності МВС, шляхів запобігання та протидії корупції в МВС».

Участь у науковій конференції взяли керівництво ХНУВС, голова та  представники Громадської ради при МВС, представники громадськості, працівники державних органів, формувань, інших закладів та установ, що належать до системи МВС Харківської, Полтавської та Сумської областей. Міграційну службу Полтавщини представили головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Олександр Дрозд та головний спеціаліст із зв'язків з громадськістю та ЗМІ Наталія Терещенко.

Відкрив засідання ректор університету Дмитро Швець. Він побажав всім учасникам конференції плідної роботи, творчої наснаги, конструктивного діалогу та результативних напрацювань.

У рамках конференції також пройшов круглий стіл «Визначення корупційних ризиків у діяльності МВС України, шляхи запобігання та протидії корупції в МВС України».

Учасники заходу обговорили актуальні питання щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у ЗВО МВС України, підходів до організації протидії корупції в системі МВС України, оцінки корупційних ризиків у діяльності Державної міграційної служби та заходи щодо їх усунення, правових аспектів організації роботи із запобігання корупції в сервісних центрах МВС та інші.

Під час круглого столу було презентовано методичні рекомендації щодо організації роботи із запобігання корупції юридичних осіб, що належать до сфери управління МВС, які підготовлені науковцями Харківського національного університету внутрішніх справ.

За матеріалами конференції та круглого столу видано збірник тез та доповідей учасників наукового заходу.

Управління ДМС у Полтавській області