У Маріуполі на розширеній колегії ГУДМС підсумували результати службової діяльності за 9 місяців…

У Маріуполі на розширеній колегії ГУДМС підсумували результати службової діяльності за 9 місяців роботи

У Маріуполі на розширеній колегії ГУДМС підсумували результати службової діяльності за 9 місяців роботи

17 жовтня поточного року відбулася розширена колегія ГУ ДМС України в Донецькій області під головуванням начальника Головного управління Євгена Микитенка, за участі всіх керівників територіальних та структурних підрозділів.

На початку роботи розширеної колегії в урочистій обстановці Євген Микитенко вручив працівникам міграційної служби Подяки Міністра внутрішніх справ України, Голови ДМС України, Головного управління ДМС України в Донецькій області та грамоти за сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, вагомий внесок при виконанні завдань у сфері міграції.

У вступному слові начальник ГУДМС області наголосив на надання якісної консультативної інформації громадянам, взаємодії зі ЗМІ та підвищення кваліфікації працівників служби, в частині вивчення діючого законодавства для покращення якості обслуговування громадян. Звернув увагу на неухильне дотримання комунікаційного стандарту спілкування працівниками міграційної служби із громадянами та застеріг від можливих проявів корупційних діянь. Далі були проаналізовані показники в роботі та недоліки, які були допущені працівниками структурних та територіальних підрозділів при наданні адміністративних послуг у сфері міграції суб’єктам звернень за 9 місяців поточного року. Були піддані ґрунтовному аналізу результати перевірок територіальних підрозділів. Наприкінці окреслено  перспективи розвитку міграційної служби на найближчий період.

У подальшій роботі були розглянуті питання удосконалення роботи територіальних підрозділів щодо ідентифікації та встановлення осіб під час оформлення та видачі паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон, в тому числі громадянам України, які мешкають на тимчасово окупованій території. Звернено увагу на документування громадян паспортом України у формі картки, місце проживання яких не зареєстровано. Заслухано керівників за напрямками роботи, позначені конкретні терміни щодо усунення виявлених недоліків в їх діяльності. Детально розглянуто перспективи стану щодо використання, експлуатації та розвитку засобів автоматизованих робочих місць, дотримання працівниками структурних та територіальних підрозділів вимог Стандартів операційних процедур при наданні адміністративних послуг суб’єктам звернень.

Зокрема, було звернено увагу на стан роботи зі зверненнями і скаргами громадян, підготовки та проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців, а також проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи з питань міграційного законодавства керівниками територіальних підрозділів ГУДМС області.

Слід зазначити, що всі учасники колегії брали активну участь в обговоренні важливих питань порядку денного засідання та ухваленні рішень, надавали слушні фахові пропозиції до них. Безперечно, прийняті під час роботи рішення сприятимуть подальшому вдосконаленню діяльності територіальних та структурних підрозділів ГУ ДМС України в Донецькій області за усіма напрямками роботи.

За підсумками проведеної розширеної колегії начальник надані конкретні доручення співробітникам апарату та територіальних підрозділів Головного управління направлених на покращення організаційних умов обслуговування громадян.

Головне управління ДМС у Донецькій області