Мешканці Києва можуть спробувати на собі нові переваги оформлення біометричних документів

Мешканці Києва можуть спробувати на собі нові переваги оформлення біометричних документів

Мешканці Києва можуть спробувати на собі нові переваги оформлення біометричних документів

Уже місяць, як кияни можуть скористатися додатковими перевагами при оформленні біометричних документів - записавшись через термінал та ставши у поточну чергу «сьогодні на сьогодні», відтепер можна не чекати своєї черги безпосередньо у підрозділі. Натомість замість них у черзі «стоїть» Viber-бот. Заявники послуг радіють такому нововведенню.

Раніше міграційний Чат-бот працював, як інтерактивний консультант і відслідковував статус оформлення вашого документа, про що надсилав вам повідомлення. Тепер він може «стояти» замість вас у черзі на отримання послуги і надсилати у месенджері повідомлення про кожен ваш рух у черзі. Такі сповіщення ви отримуватимете одразу після того, як відскануєте за допомогою додатку Viber QR-код на отриманому у підрозділі ДМС талоні.

Кому і як стане у нагоді Viber-бот

Сервіс «Електронна черга» працює давно і успішно. Люди обирають зручні для себе дату і час відвідування підрозділу міграційної служби, щоб оформити біометричні документи.

Трохи менш зручно оформлювати документи, записавшись у чергу через термінал, бо запис може бути аж на 35-ий день. У цьому випадку напередодні візиту бот нагадає, щоб ви не забули з`явитися на оформлення документа.

Та найбільше він стане у нагоді тим, кому терміново необхідно оформити документ і хто записався у поточну чергу «сьогодні на сьогодні». У такому випадку людині видається талончик без зазначення конкретного часу прийому. І донедавна своєї черги доводилося очікувати у підрозділі, щоб не проґавити, коли тебе викличуть. Це могло зайняти не одну годину. Тепер же ви можете розпоряджатися своїм часом на власний розсуд.

Наразі новий Viber-бот у тестовому режимі працює лише у територіальних підрозділах ДМС у місті Києві для осіб, які оформляють паспорт громадянина України у формі ID-картки та паспорт громадянина України для виїзду за кордон. Але незабаром він буде допомагати економити час відвідувачам усіх підрозділів ДМС України, і не лише громадянам України, а й іноземцям та особам без громадянства.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області