На Житомирщині проходять цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант»

На Житомирщині проходять цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант»

На Житомирщині проходять цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант»

На території Житомирської області з 18 жовтня триває активна фаза профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант». Їх результатом стало викриття працівниками міграційної служби, Головного управління поліції, Служби безпеки, Північного регіонального управління Державної прикордонної служби низки протиправних діянь, які суперечать вимогам чинного законодавства про правовий статус іноземців і осіб без громадянства.

З початку операції перевірені місця можливого перебування іноземних громадян, у тому числі гуртожитки, готелі, приватні адреси, навчальні заклади та туристичні організації, а також ринки, вокзали та транспортні засоби.

За час проведення спільних цільових профілактичних заходів виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності 70 порушників паспортно-візових правил.

Територіальними підрозділами Управління ДМС України в Житомирській області виявлено п’ятдесят два нелегальних мігранта, у відношенні яких прийнято 51 рішення про примусове повернення іноземців та осіб без громадянства до країн походження.

П’ятьом із них заборонений в’їзд в Україну, щодо двох інших прийнято рішення про примусове видворення.

Так, Коростенським міськрайонним судом Житомирської області прийнято рішення про примусове видворення з України громадянина Російської Федерації Х., яке працівниками міграційної служби та Головного Управління поліції в області було виконане через пункт пропуску «Сеньківка», що на Чернігівщині.

Спільно із працівниками Бердичівського районного відділу поліції та працівниками того ж райвідділу міграційної служби виявлено 52-річного громадянина Азербайджану, який перебував на території нашої країни з порушенням правил міграційного законодавства. Відносно чоловіка складено адміністративний протокол за ч.1 ст.203 КУпАП та прийнято рішення про примусове повернення правопорушника у країну походження.

Операція «Мігрант» на території області триває.

Управління ДМС у Житомирській області