УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На Полтавщині активно триває операція «Мігрант»: перші результати

На Полтавщині активно триває операція «Мігрант»: перші результати

На Полтавщині активно триває операція «Мігрант»: перші результати

Із 18 жовтня до 19 листопада в Україні триватимуть цільові профілактичні заходи під умовною назвою операція «Мігрант». Її  мета – виявлення порушень у сфері міграційного законодавства, у тому числі викриття іноземців, які незаконно перебувають на території держави.

На Полтавщині, в рамках підготовки та проведення операції "Мігрант", 15 жовтня проведено селекторну нараду з керівництвом Головного Управління національної поліції в Полтавській області з питань належної співпраці в ході практичного етапу.

Також, 17 жовтня при керівництві Управління Державної міграційної служби України в області проведено міжвідомчу нараду з представниками Управління Держпраці, Полтавського обласного центру зайнятості, філії ДУ «Центр пробації» з питань обміну в установленому законодавством порядку інформацією щодо іноземних громадян з метою їх перевірки.

В перший день практичного етапу операції «Мігрант» проведено тренінг з керівництвом Управління патрульної поліції в Полтавській області щодо знання та застосування законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства. Під час зустрічі погоджено проведення спільного патрулювання населених пунктів та відвідування місць найбільшої концентрації іноземних громадян.

В ході проведення підготовчих та практичних заходів станом на 22 жовтня на території Полтавської області виявлено та задокументовано 45 фактів порушень міграційного законодавства. В тому числі під час заходів виявлено 32 нелегальних мігрантів, стосовно 17 осіб прийняті рішення про примусове повернення з України, та 1 з яких з одночасною санкцією заборони в'їзду в Україну строком на три роки.

Управління ДМС у Полтавській області