Покращення умов праці на Ужгородщині як приклад співпраці місцевої влади та Міграційної служби

Покращення умов праці на Ужгородщині як приклад співпраці місцевої влади та Міграційної служби

Покращення умов праці на Ужгородщині як приклад співпраці місцевої влади та Міграційної служби

Майже рік як Ужгородський районний відділ міграційної служби працює  на території Коритнянської сільської ради в с.Кінчеш. Щоб зробити можливим переїзд підрозділу, з бюджету села тоді було виділено 400 тисяч гривень. А Державною міграційною службою закуплено додаткові робочі станції з оформлення біометричних документів, що дозволило приймати більшу кількість людей. На сьогодні жителі Ужгородщини тут оформили понад 4 тисячі закордонних паспортів і майже 3 тисячі ID-карток. До місцевого бюджету від наданих адміністративних послуг надійшло понад 900 тисяч гривень. Це, в свою чергу, дозволило Коритнянській сільській раді спрямувати кошти на виконання різних соціальних програм, у першу чергу покращення інфраструктури території.

Разом з цим, у рамках співпраці ГУДМС в області та органу місцевого самоврядування, з метою покращення якості обслуговування відвідувачів районного підрозділу на одній з останніх сесій сільської ради було прийнято рішення про виділення 75 тисяч гривень. За словами завідувача сектору ГУДМС в області, депутата Коритнянської сільської ради Костянтина Калабіги,  освоєння коштів уже розпочалося. І вже незабаром біля будівлі служби з’явиться облаштована паркова з асфальтним покриттям.

Довідково: З ініціативи керівника Міграційної служби Закарпаття Ігоря Михайлишина Регіональні програми підвищення рівня обслуговування та якості надання послуг на 2020 рік направлені для розгляду місцевим органам самоврядування в усіх районах області.  Зазначені програми передбачають виділення коштів для потреб територіальних підрозділів на загальну суму понад 3 мільйони гривень. При цьому лише за 9-ть місяців цього року міграційною службою перераховано до місцевих бюджетів кошти в сумі понад 35 мільйонів гривень.

Головне управління ДМС у Закарпатській області