У Вінниці відбувся семінар-навчання з виявлення сімей, що перебувають у складних соціальних умовах

У Вінниці відбувся семінар-навчання з виявлення сімей, що перебувають у складних соціальних умовах

У Вінниці відбувся семінар-навчання з виявлення сімей,  що перебувають у складних соціальних умовах

Сьогодні, на базі центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Вінницької області відбувся семінар на тему: «Виявлення сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах, надання їм соціальних послуг та здійснення соціального супроводу таких осіб». В якому взяли участь співробітники центру СССДМ, правоохоронних органів, представники громадських організацій, а також перший заступник начальника Управління міграційної служби області – Антоніна Ратушна.

Тренінг відбувся у форматі «питання-відповідь» і це дало змогу розглянути та обговорити цілу низку актуальних питань щодо організації та координації процесу надання послуг. Використання опікунських рад при виконкомах сільських (селищних) рад для залучення ресурсу громади до соціальної роботи з вразливими сім’ями. Міжвідомчої співпраці та взаємодії органів і служб.

В межах компетенції покладених на територіальні органи ДМС України, першим заступником начальника УДМС Антоніною Ратушною, надано роз’яснення щодо вимог  законодавства з реєстрації місця проживання. Також були надані відповіді щодо питань оформлення паспортних документів та змін у міграційному законодавстві, тощо.

Управління ДМС у Вінницькій області