В Запоріжжі посадова особа , яка сприяла порушенню міграційного законодавства, притягнута до адміністративної…

В Запоріжжі посадова особа , яка сприяла порушенню міграційного законодавства, притягнута до адміністративної відповідальності

В Запоріжжі посадова особа , яка сприяла порушенню міграційного законодавства, притягнута до адміністративної відповідальності

Представники відділу по боротьбі з нелегальною міграцією УДМС , в рамках операції «Мігрант», продовжують перевіряти навчальні заклади Запоріжчини, які надають освітні послуги іноземцям.

Вчора, під час відпрацювання, був виявлений громадянин Російської Федерації 2000-го р.н, який здобував професійно-технічну освіту в одному з ліцеїв міста. При цьому, з 2018 року у іноземця відсутні документи, що підтверджують законність його перебування в Україні.

Як з’ясували міграційники, посадова особа ліцею знала про порушення, але сприяла в ухиленні від виїзду іноземця після закінчення терміну його перебування в країні, задля того, щоб росіянин міг продовжувати навчання у закладі.

Відносно неврегульованого мігранта складено адміністративний протокол за порушення правил перебування в Україні (ст. 203 КУпАП)  та стягнуто грошовий  штраф. 

Посадова особа, за сприяння іноземцю в ухиленні від виїзду з України після закінчення його терміну перебування, також  притягнута до адміністративної відповідальності за ст. 204 КУпАП.

Управління ДМС у Запорізькій області