Міграційна служба нагадує: змінили прізвище – змініть документи

Міграційна служба нагадує: змінили прізвище – змініть документи

Міграційна служба нагадує: змінили прізвище – змініть документи

Які документи підлягають заміні і як це правильно зробити.

Після зміни прізвища обміну підлягають як паспорт громадянина України, так і закордонний: спочатку оформлюється нова ID-картка і вже на її підставі – новий закордонний паспорт.

  • Внутрішній паспорт

Із заявою щодо обміну паспорта необхідно звернутися протягом 1 місяця з дня зміни прізвища.

Власники ID-картки для оформлення нового паспорта можуть звернутися до будь-якого підрозділу Міграційної служби або ЦНАП, якщо він надає такі послуги  (реєстрація місця проживання у цьому випадку значення не має).

Якщо обміну підлягає паспорт-книжечка, то для оформлення ID-картки на нове ім’я треба звернутися за зареєстрованим місцем проживання - до територіального підрозділу міграційної служби.

  • Паспорт для виїзду за кордон.

Новий закордонний паспорт оформлюється на підставі вже отриманої на нове ім’я ID-картки у будь-якому підрозділі ДМС або ЦНАП, якщо він надає такі послуги.

Під час оформлення, окрім внутрішнього паспорта, вам потрібно з собою мати: документ, що підтверджує сплату адміністративного збору та закордонний паспорт на старе прізвище, який підлягає обміну (у разі наявності).  
      

Ознайомитися з переліком документів, які подаються для обміну внутрішнього паспорта, вартістю адміністративного збору та іншою важливою інформацією можна за посиланням https://dmsu.gov.ua/, розділ «Послуги».

Управління ДМС у Запорізькій області