В Запоріжжі оштрафували та на 10 років видворять іноземців, які не виконали рішення про заборону…

В Запоріжжі оштрафували та на 10 років видворять іноземців, які не виконали рішення про заборону в’їзду до України

В Запоріжжі оштрафували та на 10 років видворять іноземців, які  не виконали рішення про заборону в’їзду до України

Двоє порушників міграційного законодавства – громадянин Республіки Молдова та громадянка Республіки Узбекистан, - були виявлені у Запоріжжі та смт Василівка під час спільних відпрацювань Міграційної служби разом з відділом УЗПБТЛ ГУ НП та місцевими правоохоронними органами в  рамках цільових профілактичних заходів  «Мігрант».

В ході перевірки законності перебування громадянина Молдови, 1968 р.н. було встановлено,  що ще у 2018 році Міграційною службою було прийнято рішення про його примусове видворення за межі України: порушника супроводили до пункту пропуску через державний кордон та примусово видворили за межі України.

Згідно пояснень, які надав порушник міраційникам, опинившись вдома він знищів документи на повернення до батьківщини та, не зважаючи на заборону в’їзду на територію України, здійснив перетин державного кордону поза пунктом пропуску.

Стосовно другої неврегульованої мігрантки, громадянки Узбекистану 1969 р.н, рішення про примусове видворення було виконано у 2017 році. Але це не завадило жінці, перебуваючи за межами України, змінити свої анкетні дані (прізвище) та отримати новий закордонний паспорт і перетнути кордон, порушуючи вимоги законодавства щодо заборони в’їзду на територію нашої країни.

У відношені порушників законодавства Міграційною службою складено протоколи про адміністративне правопорушення за ст.203-1 КУпАП,  винесено постанови про накладання адміністративних стягнень у вигляді штрафів на загальну суму 7650 грн. та прийняті рішення про примусове повернення за межі України із забороною в’їзду на 10 років.

Управління ДМС у Запорізькій області