Неврегульованого мігранта, який відбував покарання у виправній установі Кіровоградщини, видворили…

Неврегульованого мігранта, який відбував покарання у виправній установі Кіровоградщини, видворили з країни

Неврегульованого мігранта, який відбував покарання у виправній установі Кіровоградщини, видворили з країни

Працівники Управління ДМС у Кіровоградській області та Головного управління Національної поліції виконали рішення суду щодо примусового видворення 46-річного громадянина Російської Федерації за межі України. Через контрольний пункт "Сеньківка" у Чернігівській області неврегульований мігрант повернувся до країни походження.

У травні чоловіка з Державної установи "Олександрівський виправний центр (№104)", де він відбував покарання за крадіжку з 2016 року, було поміщено до Миколаївського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства. Чоловік не мав документів, що підтверджують його особу та законність перебування у державі, тому суд прийняв рішення щодо поміщення його до ПТПІ на час оформлення консульською установою паспортного документа та примусового видворення до РФ. Іноземцю заборонено в'їзд в Україну на 5 років.

Нагадаємо, з 18 жовтня на території області триває операція "Мігрант". Виявлено 26 неврегульованих мігрантів, відносно 17 іноземців прийнято рішення про примусове повернення та відносно 1 - рішення про примусове видворення до країн походження. Працівники Міграційної служби області до адміністративної відповідальності притягнули 62 іноземців за порушення правил перебування на території України (ч. 1 ст. 203 КУпАП) та на 12 громадян України складено адмінпротоколи за невжиття заходів щодо своєчасної реєстрації іноземців (ст. 205  КУпАП).

Стягнено штрафів на суму понад 73 тис. грн.

Управління ДМС у Кіровоградській області