Спеціалісти Міграційної служби допомогли запоріжанці з інвалідністю відновити втрачений паспорт

Спеціалісти Міграційної служби допомогли запоріжанці з інвалідністю відновити втрачений паспорт

Спеціалісти Міграційної служби допомогли запоріжанці з інвалідністю  відновити втрачений паспорт

Паспорт – головний документ, який повинен мати кожний громадянин України. В разі втрати - його можна відновити, але існує категорія людей з обмеженими можливостями, яка не має змоги самостійно дійти до  відділу ДМС.

Запоріжанка Лариса Коляда з дитинства має інвалідність 1 групи та давно не може самостійно вийти з помешкання. Рідна дочка працює за кордоном, а з помічників у 67-річної жінки лише сусідка з вадами зору.

Нещодавно у жінки був вдома ремонт, після якого зникла папка з грошима та документами , серед яких і внутрішній паспорт.

Журналісти місцевого телеканалу дізналися про тяжке становище Лариси Олексіївни та звернулися до Міграційної служби з проханням допомогти їй відновити документи.

Звичайно, міграційники не змогли залишитися осторонь  біди, що спіткала жінку. Спеціалісти Хортицького відділу УДМС виїхали до бабусі додому та склали акт про те, що вона не може самостійно пересуватися, відібрали заяву та зразок підпису, які вносяться до електронного файлу, за яким виготовляється паспорт, сфотографували заявницю та допомогли сплатити за послуги.  

Завдяки професіоналізму та небайдужості фахівців служби паспорт був у найкоротші терміни оформлений та вручений жінці. 

Лариса Олексіївна залишилася дуже задоволена роботою міграційників. Відтепер, маючи паспорт, жінка зможе відновити і інші документи, які було втрачено.

Управління ДМС у Запорізькій області