Подбайте про вчасне оформлення паспорта дітям віком від 14 років

Подбайте про вчасне оформлення паспорта дітям віком від 14 років

Подбайте про вчасне оформлення паспорта дітям віком від 14 років

Міграційна служба просить батьків, учителів і школярів 9-11 класів звернути увагу на питання своєчасного оформлення першого паспорта громадянина України.

Усім відомо, що дітям, які вже досягли 14-ти річного віку, необхідно отримати паспорт громадянина України. Зараз у школах тривають осінні канікули, і це чудова нагода знайти час на оформлення ID-картки. Адже цей документ не лише посвідчить особу власника та підтвердить громадянство України, але й дасть право майбутнім випускникам на реєстрацію у зовнішньому незалежному оцінюванні, яке проходитиме у 2020 році.

Радимо врахувати терміни оформлення і не відкладати справи наостанок. Оскільки щороку виникає чимало форс-мажорів напередодні реєстрації на ЗНО, зриваються поїздки та трапляються інші неприємні ситуації внаслідок відсутності паспорта.

Тож як оформити ID-картку? Необхідно звернутися за місцем реєстрації до відділу міграційної служби або Центру надання адміністративних послуг відповідного району. Інформацію про порядок звернення і перелік необхідних документів можна переглянути на офіційному сайті ДМС https://dmsu.gov.ua/poslugi/pasport-gromadyanina-ukrajni/id-vidacha-pasporta-gromadyanina-ukrajni-u-formi-kartki-po-dosyagnennyu-14-richnogo-viku-vpershe.html.

Краще попередньо записатися на прийом за допомогою сервісу «Електронна черга» - https://dmsu.gov.ua/services/online.html. Також ви можете отримати талон безпосередньо у підрозділі міграційної служби.

Звертаємо увагу, що для осіб, які досягли 14-річного віку, та отримують паспорт громадянина України вперше - документ оформлюється безкоштовно.

У разі виникнення запитань - звертайтеся на «гарячу лінію» ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області за номером: (044)550-23-88.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області