Гаряча лінія Чернігівщини інформує

Гаряча лінія Чернігівщини інформує

Гаряча лінія Чернігівщини інформує

Інформуємо, що протягом жовтня 2019 року на телефонну «гарячу лінію» УДМС України в Чернігівській області надійшло 414 дзвінків, а всього з початку року – 4497 (2018 рік – 5250). Проаналізувавши звернення, хочемо нагадати, які ж існують строки виготовлення паспортних документів.

Отже, що стосується паспорту громадянина України для виїзду за кордон, то у разі оформлення протягом 20 робочих днів, вартість послуги складатиме – 682 грн., а у разі термінового оформлення (протягом 7 робочих днів) вартість послуги буде складати – 1034 грн., з дня оформлення заяви-анкети для його отримання. Крім того, законодавством визначено вичерпний перелік підстав для оформлення термінового паспорту громадянина України для виїзду за кордон за 3 робочі дні, він також коштуватиме 1034 грн. Такими підставами є:

  • необхідність термінового виїзду за кордон, у зв’язку з нагальною потребою в лікуванні від'їжджаючого;
  • від'їзд особи, яка супроводжує тяжкохворого;
  • смерть родича, який проживав за кордоном.

Що стосується паспорту громадянина України у вигляді ID – картки, то оформити його можна у термін як до 20 так і до 10 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети для його отримання, різниця буде також тільки у вартості сплаченої послуги, а саме 345 грн. та 471 грн. відповідно.

Звертаємо Вашу увагу, що надання адміністративної послуги з оформлення паспорту громадянина України у вигляді ID – картки вперше, при досягненні 14-річного віку, здійснюється в термін до 20 робочих днів і дана послуга є безкоштовною!

У разі виникнення будь-яких питань Ви можете звернутись на телефонну «гарячу лінію» УДМС України в Чернігівській області за номером телефону:

(0462) 666-185.

Управління ДМС у Чернігівській області