Кому загрожує відповідальність за порушення міграційного законодавства

Кому загрожує відповідальність за порушення міграційного законодавства

Кому загрожує відповідальність за порушення міграційного законодавства

За 2 тижні проведення операції «Мігрант» працівники міграційної служби Київщини виявили 391 неврегульованого мігранта і 885 порушників міграційного законодавства, які сплатили більше 3 млн. гривень штрафів.

Звертаємо Вашу увагу, що законодавством України передбачено адміністративну відповідальність за порушення міграційних правил як для іноземців, які не мають законних підстав перебувати в Україні, так і для наших співгромадян. А саме:

Стаття 203 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України» передбачає штраф від 1700 до 5100 грн.

Стаття 204 КУпАП «Порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів» загрожує штрафом у розмірі 1700-3400 грн.

Стаття 205 КУпАП «Невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства» передбачає штраф від 340 до 680 грн.

Стаття 206 КУпАП «Порушення порядку надання іноземцям та особам без громадянства житла, транспортних засобів та сприяння в наданні інших послуг» – штраф у розмірі 5100-8500 грн.

З 18 жовтня 2019 року на території України проводяться цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант», націлені на запобігання нелегальній міграції, а також перевірку дотримання іноземцями та особами без громадянства встановлених правил перебування в Україні.

Так, всього за 2 тижні працівниками Центрального міжрегіонального управління ДМС у м. Києві та Київській області виявлено 391 особу, що знаходились на території України незаконно. Щодо них прийнято 366 рішень про примусове повернення в країну походження, 43 - про скорочення строків перебування, 25 - про примусове видворення за межі України.

Також 885 осіб притягнули до адміністративної відповідальності за порушення законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства. Серед них: за ст. 203 КУпАП – 795 осіб, за ст. 204 КУпАП -  22 громадян України,  за ст. 205 КУпАП – 58 осіб, за ст. 206 КУпАП – 10. На них накладено штрафів на 3169900 гривень.

Активна фаза профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант» триватиме до 19 листопада.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області