22 неврегульованих мігранта виявили міграційники Київщини спільно з поліцією

22 неврегульованих мігранта виявили міграційники Київщини спільно з поліцією

22 неврегульованих мігранта виявили міграційники Київщини спільно з поліцією

З метою виявлення і притягнення до відповідальності іноземців та осіб без громадянства, які нелегально перебувають на території України, працівники Центрального міжрегіонального управління ДМС у м. Києві та Київській області об’єднують зусилля з правоохоронними органами.

Під час рейду з відпрацювання декількох овочевих та промислових римків у Деснянському районі столиці виявено 22 громадянина Азербайджану, Таджикистану, Грузії, Йорданії, Нігерії, Сомалі, Конго, Алжиру та Єгипту, які знаходились на території держави без необхідних документів або з порушенням термінів перебування.

Відповідно до вимог Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» щодо 5-ти із них прийнято рішення про примусове повернення в країну походження, тобто їх зобов’язано у місячний термін покинути територію України. Двом іноземцям скорочено терміни тимчасового перебування в Україні, ще двох помістять до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства для їх подальшої ідентифікації. Усі 22 порушника міграційного законодавства понесуть адміністративну відповідальність за ст. 203 КУпАП «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України» і сплатять штрафи.

Наразі практичний етап операції «Мігрант» продовжується. В ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області і надалі планують заходи, націлені на протидію нелегальній міграції.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області