Нагороджено фахівців у сфері подолання безгромадянства в Україні

Нагороджено фахівців у сфері подолання безгромадянства в Україні

Нагороджено фахівців у сфері подолання безгромадянства в Україні

В Управлінні Верховного комісара ООН у справах біженців пройшло  нагородження фахівців Державної міграційної служби та Міністерства юстиції України за активну участь у роботі з подолання безгромадянства. Серед нагороджених два представника Донецької області: Євген Микитенко – начальник Головного Управління ДМС України в Донецькій області та Ольга  Скрипник –  заступник голови Краматорського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Донецькій області

Слід зазначити, що за підрахунками УВКБ ООН, щонайменше 10 мільйонів людей у ​​всьому світі є особами безгромадянства. Близько третини з них – діти. В Україні, згідно оцінки Агентства ООН у справах біженців, близько 35 000 осіб без громадянства.

Із червня 2017 року по вересень 2019 року УВКБ ООН та його неурядові організації-партнери виявили та надали правову допомогу 2,064 недокументованим особам у Київській, Харківській, Одеській, Закарпатській, Донецькій та Луганській областях. Загалом за 28 місяців 304 особи отримали паспорти (з них 36 паспорти інших країн); 101 особа отримала свідоцтво про народження; 326 осіб отримали дублікати свідоцтва про народження через їх втрату.

Головне управління ДМС у Донецькій області