Мешканці Рівненщини активно виготовляють ID-картки

Мешканці Рівненщини активно виготовляють ID-картки

Мешканці Рівненщини активно виготовляють ID-картки

Цьогорічний жовтень  на Рівненщині відзначився ще більшим попитом на виготовлення ID-карток. Паспорт громадянина України у вигляді картки виготовили 4, 5 тисячі громадян. До прикладу, у минулому році у жовтні таких документів населення оформило на півтисячі менше.

А щодо попиту на паспорти громадян України для виїзду за кордон – склалася інша ситуація. У 2018 закордонних паспортів в області оформило понад 10 тисяч громадян. Нині це показник сягнув лише близько 6 тисяч.

Міграційна служба упорядкувала надання адміністративних послуг за допомогою електронної реєстрації громадян. Дистанційно зареєструватися на зручний час для оформлення документів можна на нашому сайті :  https://dmsu.gov.ua/services/online.html  або підійшовши безпосередньо у будь-який підрозділ міграційної служби.

Також на офіційному сайті Державної міграційної служби працює 15 електронних сервісів, де, серед іншого, можна:

  • перевірити стан оформлення документів;
  • зареєструватися у електронну чергу для виготовлення біометричних документів;
  • дізнатися платіжні реквізити для перерахунку коштів за надання послуг з оформлення паспорта громадянина Україниу формі картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон;
  • розрахувати кількість днів перебування у країні;
  • за допомогою сервісу «QR-код» попередньо заповнити окремі дані про особу для подальшого формування заяви-анкети для внесення інформації до Єдиного державного демографічного реєстру та скоротити час отримання адміністративної послуги в підрозділі ДМС.
  • отримати консультацію з оформлення документів за допомогою чат- ботів ДМС (Viber, Telegram).

Управління ДМС у Рівненській області