Адміністративні правопорушення іноземців виявляються практично у кожному районі Прикарпаття

Адміністративні правопорушення іноземців виявляються практично у кожному районі Прикарпаття

Адміністративні правопорушення іноземців виявляються практично у кожному районі Прикарпаття

Міграційна служба та правоохоронні органи Івано-Франківщини продовжують спільні заходи з виявлення осіб, які порушують законодавство України про правовий статус іноземців. Упродовж трьох тижнів проведення профілактичної операції під умовною назвою «Мігрант» з області за межі України примусово видворено 5 іноземних громадян, в тому числі, 4 раніше судимих осіб. Назагал виявлено 35 неврегульованих мігрантів, які вчинили адміністративні правопорушення, пов`язані з недотриманням порядку та правил перебування іноземців та осіб без громадянства в Україні. У багатьох випадках  міграційна служба Івано-Франківської області прийняла рішення про примусове повернення іноземців у країну походження або третю країну. Правопорушники, крім того, притягнуті до адміністративної відповідальності (сптата штрафу щонайменше 1700 гривень), а у рішеннях про примусове повернення зазначено строк, протягом якого кожен з іноземців  повинен виїхати з України. Загальна сума штрафів, сплачених іноземцями за порушення міграційного законодавства, перевищила 80 тисяч гривень.

Адміністративні правопорушення документуються практично в кожному районі Прикарпаття, навіть віддалених від обласного центру. До прикладу, днями у Рожнятівському районі під час профілактичних заходів міграційники районного відділу виявили 3 іноземців-правопорушників. За ухилення від виїзду з України після закінчення встановленого терміну перебування накладено штрафні санкції на 20-річного громадянина Узбекистану. Крім того, його зобов’язано повернутися на батьківщину у примусовому порядку. Натомість 32-річний громадянин Камеруну притягнутий до адмінвідповідальності за проживання в Україні без реєстрації місця проживання.

Варто відзначити небайдужість багатьох громадян, які сприяють виявленню правопорушень. Як наслідок, цього тижня  в одному з публічних закладів було виявлено 3 громадян іноземних держав, кожен з яких, як уже з’ясовано, перебував на території України з порушенням правил. Понад те: в усіх випадках йдеться про використання іноземцями підроблених документів. Зокрема, двоє громадян з Пакистану та Індії пред’явили недійсні довідки про звернення за захистом в Україні, натомість громадянин однієї з африканських країн мав при собі посвідку на тимчасове проживання з ознаками підроблення. Щодо цієї особи - колишнього студента івано-франківського вузу, фахівці УДМС в області звернулися з позовом до суду, відтак відповідно до його рішення правопорушник підлягає примусовому видворенню з нашої країни. З метою ідентифікації та забезпечення виконання судового рішення наразі іноземця поміщено до Волинського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно знаходяться на території України. На виконання судового рішення про примусове видворення чинне законодавство відводить шестимісячний термін. Найімовірніше, що після перевірки,  з’ясування обставин перебування в Україні та розгляду позовів у суді така ж доля спіткає й  2 гостей з азійських країн.

Управління ДМС в Івано-Франківській області