Незнання законодавства України не звільняє від відповідальності

Незнання законодавства України не звільняє від відповідальності

Незнання законодавства України не звільняє від відповідальності

Постійні профілактичні заходи серед населення та комунікаційна робота з навчальними закладами Луганської області щодо недопущення порушень міграційного законодавства з протидії нелегальної міграції  проявляється у зменшені кількості скоєних правопорушень на території адміністративного обслуговування іноземцями.

 Проте, співробітниками Міграційної служби Луганської області виявляються випадки серед громадян інших держав, які стверджують про незнання законодавства та умов перебування на території України.

Так співробітниками міграційної служби Кремінського міського відділу спільно з територіальним органом Національної поліції 12 листопада виявлено громадянина Російської Федерації, який понад 10 років незаконно перебував на території України.

Інший випадок щодо громадянки  Грузії, яка перебуваючи у шлюбі з громадянином нашої держави, постійно проживала на території м. Лисичанськ Луганської області, однак при досягненні 25-річного віку не звернулася до Лисичанського міського відділу міграційної служби для обміну посвідки на постійне проживання в Україні.

У відношенні обох порушників міграційного законодавства складено адміністративні протоколи за частиною 1 статті 203 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Окрім цього щодо громадянина РФ прийнято рішення про примусове повернення до країни походження.

Управління ДМС у Луганській області