Відрахованого студента-юриста, який порушив міграційне законодавство, примусово повернуть за межі…

Відрахованого студента-юриста, який порушив міграційне законодавство, примусово повернуть за межі України

Відрахованого студента-юриста, який порушив міграційне законодавство,  примусово повернуть за межі України

Працівники управління Міграційної служби Запорізької області, в рамках операції «Мігрант», ініціювали перевірки запорізьких вузів, гуртожитків та місць можливого перебування іноземних громадян на предмет дотримання ними правил перебування в Україні, а посадовими особами - встановленого порядку прийняття іноземців на навчання.

Відпрацювання відбулося спільно з представниками СБУ області, прикордонної служби та у співпраці з керівництвом навчальних закладів, які надають освітні послуги іноземним громадянам.

За результатами перевірки міграційниками інформації про відрахованих студентів, виявилося, що з юридичного факультету одного з вишів у жовтні з ІІ курсу був відрахований громадянин Туркменістану. Після відрахування, у встановлений законом термін, іноземець не покинув територію України, чим порушив міграційне законодавство.

Стосовно неврегульованого мігранта було складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 203 КУпАП, накладено адміністративне стягнення у вигляді грошового штрафу та  прийнято рішення про примусове повернення за межі України.

Управління ДМС у Запорізькій області