УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Представники міграційної служби Донеччини взяли участь у роботі семінару

Представники міграційної служби Донеччини взяли участь у роботі семінару

Представники міграційної служби   Донеччини взяли участь у роботі семінару

13 листопада представники міграційної служби Донеччини взяли участь у роботі семінар-наради за темою «Покрашення міжвідомчої взаємодії для подолання проблеми  без громадянства в Україні».

Даний захід пройшов за участі Головного управління ДМС України в Донецькій області, Управління ДМС України у Луганський області, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні і був присвячений актуальним питанням визначення статусу особи без громадянства для вихідців інших держав: забезпечення захисту іноземців, які незаконно знаходяться на території України, при затриманні, утриманні іноземців після адміністративного затримання та можливі шляхи легалізації їхнього перебування в Україні.

Безпосередню, участь у роботі семінар-наради взяли начальник Головного управління ДМС України в Донецькій області Євген Микитенко, заступник начальника Управління ДМС України в Луганській області Олександр Шейка, старший радник із питань правового захисту УВКБ ООН Умар Яхяєв, представники благодійного фонду «Право на захист» та громадської організації «Проліска», Прикордонної служби України, НП ГУ в Донецькій області та Донецького окружного адміністративного суду.

Під час семінар-наради було обговорено низку проблемних питань щодо документування осіб паспортом громадянина України, визначення приналежності до громадянства та встановлення статусу особи без громадянства. Особливу увагу було приділено питанням подальшого врегулювання законодавчих прогалин з даного питання.

Слід зазначити, що дана зустріч пройшла у вигляді діалогу та  була добре підготовлена всіма учасниками заходу.  Фахівці міграційної служби  Донецької області надали ретельний аналіз поточної ситуації із веденням справ осіб без громадянства. Крім того, презентували результати моніторингу ситуації з документуванням у територіальних підрозділах міграційної служби  Донецької області.

Загалом, семінар-нарада пройшла в дружній, творчій обстановці, представники міграційної служби областей та громадських організацій брали активну участь в обговорені важливих питань порядку денного та ухвалені рішень, надавали слушні фахові пропозиції до них.

Головне управління ДМС у Донецькій області