Трьох громадян Афганістану, які порушили міграційне законодавство, виявлено у Львові

Трьох громадян Афганістану, які порушили міграційне законодавство, виявлено у Львові

Трьох громадян Афганістану, які порушили міграційне законодавство, виявлено у Львові

На початку тижня, неподалік Стрийського ринку, в процесі профілактичних заходів «Мігрант», працівники відділу Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП Львівської області, виявили трьох громадян Афганістану та доставили їх в Управління з питань імміграції, тимчасового перебування та протидії нелегальній міграції ГУДМС України у Львівській області для прийняття відповідного рішення.

В процесі документальної перевірки працівниками міграційної служби встановлено, що раніше, 11 жовтня 2019 року, дані особи вже були виявлені на Закарпатті, де притягувались до відповідальності відповідно до частини першої статті 203 КУпАП.

Терміну 20 днів було досить аби покинути територію України. Проте іноземці вирішили трохи подорожувати і затримались у місті Львові.

Службовці Львівської міграційної служби 14 листопада 2019 року звернулися із позовом в суд, який, відповідно, виніс рішення про розміщення порушників в Чернігівський пункт тимчасового перебування іноземців з метою подальшого видворення в країну походження.

Після попереднього медичного обстеження двох «туристів», які мали при собі національні паспорти, відправлено у Чернігів. Їх документи скеровано у Департамент у справах іноземців та осіб без громадянства для придбання порушникам, за державні кошти України, квитків додому.

У третього «туриста» виявлено підозру на туберкульоз. З метою додаткового обстеження і лікування його довелось помістити в одну із львівських лікарень.

Міграційна служба Львівської області попереджує, що відповідальність за порушення міграційних правил несе не тільки сам іноземець, а й приймаюча сторона в особі роботодавця чи власника житла. Адже незаконні мігранти це особи без прав і обов’язків, без належного медичного обстеження, без легальної праці та сплати податків, праця яких зазвичай використовується у тіньових і кримінальних схемах, що може нести загрозу національним інтересам громадян України.

Головне управління ДМС у Львівській області