На Київщині громадянин намагався обміняти підроблений паспорт на ID-картку

На Київщині громадянин намагався обміняти підроблений паспорт на ID-картку

На Київщині громадянин намагався обміняти підроблений паспорт на ID-картку

Кримінальна відповідальність загрожує жителю Фастівського району, що на Київщині, через підроблений паспорт громадянина України.

«Липову» печатку в паспорті виявили днями у Фастівському районному відділі ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області, куди 29-річний громадянин звернувся для оформлення ID-картки через непридатність до подальшого використання його паспорта-книжечки.

Під час надання адміністративної послуги спеціаліст міграційної служби звернула увагу на те, що у паспорті була вклеєна фотокартка по досягненню 25-річного віку, яка завірена печаткою Міністерства внутрішніх справ України з явними ознаками підробки.

Про факт виявлення ознак злочину негайно повідомили співробітників поліції. Паспорт вилучений і направлений для проведення експертизи, поліцейські розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України «Використання завідомо підробленого документа». Також з`ясовується, чи не причетний даний громадянин до скоєння інших правопорушень.

Нагадуємо, що будь-які відмітки в паспортних документах можуть здійснювати виключно відповідальні посадові особи органів державної влади чи місцевого самоврядування. Використання завідомо підробленого документа є кримінальним злочином, за який передбачено покарання у вигляді штрафу, арешту на строк до шести місяців або обмеження волі до двох років.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області