На Хмельниччині під час профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант» виявлено чергових порушників…

На Хмельниччині під час профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант» виявлено чергових порушників міграційного законодавства

На Хмельниччині під час профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант» виявлено чергових порушників міграційного законодавства

З метою виявлення іноземців та осіб без громадянства, які нелегально перебувають на території країни  та притягнення їх до відповідальності, згідно чинного законодавства, на території Хмельниччини здійснюються профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант».

Під час відпрацювання, працівниками міграційної служби разом із представниками правоохоронних органів області на території м. Хмельницького виявлено громадянина Азербайджану, який перевищив термін перебування та вчасно не виїхав за межі країни, чим порушив міграційне законодавство.

Вказану особу притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.203 КУпАП та накладено адмінстягнення у вигляді штрафу у розмірі 100 неоподаткованих мінімум громадян. В свою чергу, громадянина України, який порушив порядок надання житла іноземцю, притягнуто до адміністративної відповідальності, згідно ст.206 КУпАП та накладено адмінстягнення у вигляді штрафу у розмірі 300 неоподаткованих мінімум громадян.

Працівниками міграційної служби прийнято рішення щодо примусового повернення іноземного громадянина до країни походження та на підставі ст.26 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» заборонено в’їзд в Україну строком на 3 роки.

Крім того, працівниками Дунаєвецького та Кам’янець-Подільського районних відділів виявлено трьох іноземних студентів - громадян Непалу, які після скасування посвідок на тимчасове проживання в Україні не виїхали за межі держави.

Вказаних іноземних громадян притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.203 КУпАП з накладенням адмінстягнення у вигляді штрафів у розмірі 100 неоподаткованих мінімум громадян та прийнято рішення щодо примусового повернення їх до країни походження у встановлений строк.

Профілактичні заходи по протидії нелегальній міграції на території області тривають.

Управління ДМС у Хмельницькій області