Торгівля людьми не повинна бути проблемою виключно жертви, яка вже потрапила в тенета сучасних…

Торгівля людьми не повинна бути проблемою виключно жертви, яка вже потрапила в тенета сучасних рабовласників

Торгівля людьми не повинна бути проблемою виключно  жертви, яка вже потрапила в тенета сучасних рабовласників

За оцінками Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні, з 1991 року понад 230 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми, в тому числі, майже чотири десятки мешканців Івано-Франківщини.

Керівниця консультативного центру БО «Благодійний фонд  «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» з надання допомоги постраждалим від торгівлі людьми  Людмила Ковальчук провела семінар для працівників міграційної служби області. В ході семінару на тему «Протидія торгівлі людьми. Ідентифікація осіб, постраждалих від торгівлі людьми» учасники семінару отримали можливість підвищити свій рівень поінформованості та усвідомлення гостроти проблеми торгівлі людьми, обговорити її причини, форми та ознаки. 

Консультативний центр БО «Благодійний фонд  «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» шляхом проведення подібних семінарів та інформаційними матеріалами   намагається донести до громадян, що проблема трудової, сексуальної експлуатації, використання у жебрацтві, втягнення у злочинну діяльність та інші різновиди торгівлі людьми для України є актуальною. І нерідко у зв’язку з тим, що значна кількість наших громадян дедалі більше часу проводить за кордоном, де існують певні ризики стати об’єктом порушення прав людини і жертвою цього ганебного явища.

Слід усвідомлювати, що торгівля людьми не є проблемою лише жертви, яка вже потрапила в тенета сучасних рабовласників, але й кожного громадянина. А тому  фахівці консультаційного центру у взаємодії з іншими громадськими організаціями та органами виконавчої влади і місцевого самоврядування мають приділяти значну увагу людям, які вважають себе постраждалими від торгівлі людьми. Ключовим завданням у цьому плані є реінтеграція постраждалої людини, сприяння і надання їй безоплатної інформаційної, консультаційної, психологічної, юридичної, соціально-економічної допомоги.

Управління ДМС в Івано-Франківській області