УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Міграційники інспектують діяльність органів реєстрації

Міграційники інспектують діяльність органів реєстрації

Міграційники інспектують діяльність органів реєстрації

Територіальні підрозділи Управління ДМС України в Черкаській області продовжують перевіряти органи реєстрації на предмет дотримання останніми законодавства з питань реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання. З працівниками ЦНАПів та органів місцевого самоврядування, які відповідають за вказаний напрямок роботи, проводять наради щодо проблемних питань, які виникають при здійсненні функцій із реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання. Зокрема, нещодавно відбулася робоча зустріч начальника Золотоніського районного відділу Міграційної служби з керівником та працівниками відділу ЦНАП у місті Золотоноша.

За результатами проведених перевірок Міграційна служба надсилає органу реєстрації акт щодо врахування рекомендацій (пропозицій) чи усунення виявлених недоліків.

У процесі реалізації державної міграційної політики УДМС України в Черкаській області активно співпрацює з органами виконавчої влади області.

На особливостях реєстрації іноземців за місцем проживання, які регулюються Законом України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» та постановою КМУ від 02.03.2016 № 207 «Про затвердження Правил реєстрації місця проживання», звертають увагу міграційники працівників органів реєстрації. А от щодо створення належних умов для реєстрації актів цивільного стану, унеможливлення укладання фіктивних шлюбів між іноземцем та громадянином України для можливості оформлення в перспективі іноземцем посвідки на постійне місце проживання, Міграційна служба Черкаської області взаємодіє з районними відділами ДРАЦС.

Зазначимо, що з переліком органів реєстрації можливо ознайомитись за допомогою онлайн-сервісу «Органи реєстрації» → на сайті ДМС за посиланням: https://dmsu.gov.ua/services/regauth.html

Управління ДМС у Черкаській області