УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Представники міграційної служби Вугледара взяли участь у роботі круглого столу

Представники міграційної служби Вугледара взяли участь у роботі круглого столу

Представники міграційної служби Вугледара взяли участь у роботі круглого столу

20 листопада представники Вугледарського міського сектору взяли участь у круглому столі, який було проведено Вугледарською міською радою в рамках співпраці Програми розвитку ООН в Україні щодо впровадження проекту «Мобільні центри надання адміністративних послуг для постраждалих від конфлікту населення Східної України», що фінансується урядом Канади та впроваджується ПРООН в України.

Під час роботи круглого столу було презентовано проект «Мобільні центри надання адміністративних послуг для постраждалих від конфлікту населення Східної України».  Як було зазначено в обговоренні у мобільному центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП) м. Вугледара планується надати найпопулярніші серед жителів громади послуги, зокрема і міграційній сфері. Передбачена можливість встановлення обладнання для оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон, працюватиме термінал для розрахунків платіжною карткою. Плата за надані послуги надходить до бюджету громади. «ЦНАП на колесах» включатиме в себе й модель «виїзного адміністратора», коли послуги надаються громадянам «на дому».

На круглому столі підкреслено, що в області завдяки співпраці з органами місцевої влади поширюється надання адміністративних послуг в дистанційному форматі, зокрема через агентські пункти, інтерактивні робочі місця (засобами скайп-зв’язку), та багато інших.

Фахівці Вугледарського ЦНАПу із задоволенням готові долучитись до зазначеного проекту. Адже такі пересувні мобільні офіси є дуже зручними для надання адміністративних послуг мешканцям віддалених населених пунктів, а особливо – на лінії зіткнення.

Головне управління ДМС у Донецькій області