На Рівненщині міграційники дізнавалися про інтеграцію ґендерного підходу в системі МВС

На Рівненщині міграційники дізнавалися про інтеграцію ґендерного підходу в системі МВС

На Рівненщині міграційники дізнавалися  про інтеграцію ґендерного підходу в системі МВС

20 листопада в Управлінні ДМС в Рівненській області відбулася інтерактивна зустріч із радницею Міністра внутрішніх справ України з ґендерної політики Вікторією Арнаутовою.

Ґендерна експертка ОБСЄ, психологиня  та координаторка проектів «Психологічна реабілітація учасників бойових дій» в секторі безпеки і оборони понад 5 років, зустрілася з міграційниками Рівненщини заради розвінчання традиційних міфів про ґендер та поділилася власними міркуваннями стосовно втілення  ґендерного підходу у системі МВС.

В ході зустрічі, керівний склад Міграційної служби Рівненської області разом із працівниками дізнавалися про етапи та труднощі впровадження ґендерного підходу на державному рівні, вплив ґендерної рівності на зниження ризиків конфліктів, професійну сегрегацію та ґендерну дискримінацію і надання належних можливостей як жінкам, так і чоловікам.

Відомо, що безпекова, соціальна, політична та економічна криза не сприяє швидкому усуненню перешкод у досягненні зменшення розриву ґендерної рівності в нашій державі та створює нові виклики для захисту та реалізації прав жінок в Україні.  Вікторія Арнаутова донесла слухачам приклади системної ґендерної нерівності в Україні та дієвої підтримки з боку представництва ООН стосовно забезпечення участі жінок у всіх сферах громадянського суспільства. Радниця Міністра наголосила про необхідність прискорення розширення повноважень жінок та зміцнення їхньої ролі у процесі здійснення національних реформ, що сприятиме дотриманню Україною своїх зобов’язань за міжнародними угодами.

Наприкінці учасники зустрічі обмінялися думками про втілення національного законодавства щодо забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків разом із запобіганням та протидією дискримінації у сферу міграційної служби.

Управління ДМС у Рівненській області