56 рішень про заборону в’їзду в Україну для порушників ПДР

56 рішень про заборону в’їзду в Україну для порушників ПДР

56 рішень про заборону в’їзду в Україну для порушників ПДР

В процесі відпрацювання операції «Мігрант» службовці міграційної служби Львівської області спільно з працівниками львівської патрульної поліції проаналізували інформацію стосовно іноземців, які притягувались до адміністративної відповідальності у Львівській області за порушення правил дорожнього руху. Перевірили законність перебування даних осіб в Україні та виконання постанов про стягнення коштів на користь держави.

До іноземців, які не заплатили штраф за порушення правил дорожнього руху та покинули територію України на підставі абзацу 7 частини 1 статті 13 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» львівськими міграційниками прийнято 56 рішень про заборону в’їзду на територію України терміном на три роки.

Окрім того, скасовано п’ять посвідок на тимчасове проживання, стосовно іноземців, які притягувались до відповідальності правоохоронцями відповідно до статті 130 КУпАП та сплачено штрафи.

Робота щодо виявлення та документування порушень міграційного законодавства та протидії нелегальній міграції на постійному контролі у працівників міграційної служби Львівської області.

До уваги іноземців та осіб без громадянства!

В'їзд в Україну іноземцю або особі без громадянства не дозволяється за певних підстав, однією з яких є забезпечення інтересів національної безпеки України або охорони громадського порядку, охорони здоров'я, захисту прав і законних інтересів громадян України та інших осіб, які проживають в Україні.

Не в’їзними в Україну є зазначені особи, які при клопотанні про в'їзд в Україну подали про себе завідомо неправдиві відомості або підроблені документи, а також, якщо паспортний документ, віза такої особи підроблені, зіпсовані чи не відповідають установленому зразку або належать іншій особі.

Якщо іноземцем чи особою без громадянства порушено у пункті пропуску через державний кордон України правила перетинання державного кордону України, митні правила, санітарні норми чи правила або не виконала законних вимог посадових та службових осіб органів охорони державного кордону, органів доходів і зборів та інших органів, що здійснюють контроль на державному кордоні, то таким, також відмовлено у в’їзді в Україну.

Не дозволено на територію України, іноземцю або особі без громадянства, якщо під час попереднього перебування на території України вони не виконали рішення суду або органів державної влади, уповноважених накладати адміністративні стягнення, або мають інші не виконані майнові зобов'язання перед державою, фізичними або юридичними особами, включаючи пов'язані з попереднім видворенням, у тому числі після закінчення терміну заборони подальшого в'їзду в Україну.

Не можна в Україну такій особі, яка з порушенням, встановленого законодавством України порядку, здійснила в’їзд на тимчасово окуповану територію України або до району проведення антитерористичної операції чи виїзд з них або вчинила спробу потрапити на ці території поза контрольними пунктами в’їзду-виїзду.

Слід знати, що за наявності підстав, відомості про іноземця або особу без громадянства вносяться до бази даних осіб, яким згідно із законодавством України не дозволяється в'їзд в Україну або тимчасово обмежено право виїзду з України.

Рішення про заборону в'їзду в Україну строком на три роки приймається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері міграції, Службою безпеки України або органом охорони державного кордону.

У разі невиконання відповідного рішення іноземцям та особам без громадянства забороняється подальший в’їзд в Україну на десять років, що додається до частини строку заборони в’їзду в Україну, який не сплив до моменту прийняття повторного рішення про заборону в’їзду в Україну.

Головне управління ДМС у Львівській області