Операція «Мігрант»: понад 302 тисячі гривень сплачено в дохід держави

Операція «Мігрант»: понад 302 тисячі гривень сплачено в дохід держави

Операція «Мігрант»: понад 302 тисячі гривень сплачено в дохід держави

Міграційною службою Львівської області з 08 жовтня 2019 року до 19 листопада 2019 року, проводились цільові профілактичні заходи з нагляду та контролю за виконанням міграційного законодавства під умовною назвою «Мігрант».

З метою запобігання і протидії нелегальній міграції та іншим порушенням законодавства України в міграційній сфері на територіях обслуговування міста Львова та області відпрацьовувались місця можливого незаконного перебування іноземців та осіб без громадянства.  Здійснювалась превентивна робота для даних осіб, в процесі якої іноземців та осіб без громадянства ознайомлювали з основними правами, обов’язками та правовим регулюванням їх реєстрації під час перебування на території України.

Відтак, від початку відпрацювання операції виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності 153 порушника міграційного законодавства, з яких  142 особи за частиною першою статті 203 КУпАП, троє осіб за статтею 204 КУпАП та вісім осіб за статтею 205 КУпАП. Накладено штрафів на загальну суму  311260 гривень, з яких в дохід держави сплачено 302760 гривень.

За даний період працівниками міграційної служби Львівщини прийнято 71 рішення про примусове повернення іноземців до країни походження, дев’ятьом із них заборонено в’їзд терміном на три роки, одному скорочено строк тимчасового перебування та винесено п’ять рішень про примусове видворення в країну походження.

За результатами перевірки відповідно до статті 130 КУпАП скасовано п’ять посвідок на тимчасове проживання. До іноземців – порушників правил дорожнього руху, які не заплативши штраф покинули нашу країну, прийнято 56 рішень про заборону в’їзду на територію України терміном на три роки.

Для протидії нелегальній міграції службовці міграційної служби Львівської області продовжують виявляти та  документувати порушення міграційного законодавства.

Головне управління ДМС у Львівській області