175 порушників міграційного законодавства та 282 тисячі гривень штрафів – результат профілактичних…

175 порушників міграційного законодавства та 282 тисячі гривень штрафів – результат профілактичних заходів «Мігрант» на Донеччині

175 порушників міграційного законодавства та 282 тисячі гривень штрафів – результат профілактичних заходів «Мігрант» на Донеччині

Впродовж жовтня-листопада на території Донецької області проводились цільові профілактичні заходи з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант».

За  цей період міграційники Донецької області разом із співробітниками інших правоохоронних органів активно перевіряли місця можливого перебування, проживання чи працевлаштування іноземців на території Донецької області.

Результатом цієї роботи стало притягнення до адміністративної відповідальності 175-х порушників міграційного законодавства України, серед яких, як іноземні громадяни, так і громадяни нашої держави, які сприяли іноземцям у скоєнні правопорушень. Загальна сума накладених штрафів сягнула майже 282 тисячі гривень.

Крім того, за вказаний період стосовно 55 іноземців прийнято рішення про визнання нелегальними мігрантами та про примусові повернення за межі України, 31 з них заборонено подальший в’їзд в Україну строком на 3 роки.

За зазначений період проведення заходів «Мігрант» 4 іноземців за рішеннями судів Донецької області поміщено до Чернігівського  пункту тимчасового перебування іноземців, а 8 іноземців примусово видворено та межі України і тепер, вони лише через 8 років зможуть потрапити на територію нашої Держави, у зв’язку з прийнятими відносно них рішеннями про заборону в’їзду на територію України.

Попри завершення профілактичних заходів, робота з протидії нелегальній міграції триватиме й надалі.

Головне управління ДМС у Донецькій області