На Волині підвели підсумки операції «Мігрант»

На Волині підвели підсумки операції «Мігрант»

На Волині підвели підсумки операції «Мігрант»

На Волині завершилась операції «Мігрант» яка проводилася спільно з ГУНП, УСБУ та прикордонною службою України і була націлена на запобігання нелегальній міграції на прикордонній Волині, а також перевірку дотримання іноземцями та особами без громадянства встановлених правил перебування в Україні.

На нараду під голувуванням начальника управління Івана Войцешука прибули керівники територіальних підрозділів міграційної служби Волині.

За час активних заходів виявлено 58 порушників міграційного законодавства, відносно  яких працівники підрозділів управління склали адміністративні протоколи за порушення правил перебування на  території України та працевлаштування без відповідного дозволу(ст. 203 та 205 КУпАП).

В рамках операції «Мігрант» перевірили ринки, заклади громадського харчування, залізничні та автовокзали з метою виявлення порушників правил перебування в Україні.

За підсумками перевірок з’ясувалося, що 40 осіб знаходились на території України нелегально. Щодо них прийнято 35 рішень про примусове повернення,  5 - про примусове видворення за межі України. 5 неврегульованих мігрантів поміщено до Волинського ПТПІ с. Журавичі.

59 іноземцям-порушникам скоротили строк тимчасового перебування на території нашої  держави.

З порушників законодавства стягнено штрафів на загальну суму 78 540 грн.

Управління ДМС у Волинській області