УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На Вінниччині відбулася міжвідомча нарада з питань дотримання прав та свобод засуджених

На Вінниччині відбулася міжвідомча нарада з питань дотримання прав та свобод засуджених

На Вінниччині відбулася міжвідомча нарада з питань дотримання  прав та свобод засуджених

22.11.2019 року проведено міжвідомчу координаційну нараду з питань документування паспортними документами громадян, що відбувають покарання у місцях позбавлення волі.

У нараді прийняли участь начальник відділу громадянства, паспортизації, реєстрації та еміграції Інна Гисева, завідувач сектору юридичного забезпечення Людмила Порхун, керівники міських відділів м. Вінниці УДМС Володимир Поліщук та  Василь Галузінський.

Інтереси осіб, що відбувають покарання у місцях позбавлення волі представляли: уповноважений з прав людини по Вінницькій області Наталія Гурковська; директор регіонального центру з надання безоплатної, вторинної, правової допомоги Марина Лукіянова; заступник начальника Вінницької УВП №1 Ігор Коцяк; інспектор відділу Вінницької УПВ №1 Олена Сологуб; заступник начальника Вінницької УВК №86 Богдан Ніколаєнко та інші.

Обговорено питання меморандуму та визначення напрямків співпраці між пенітенціарною службою та органами центральної виконавчої влади. У ході   «круглого столу» розглянули питання ідентифікації, оформлення та видачі  паспортних документів громадян України, що відбувають покарання в місцях позбавлення волі. Обговорено порядок ідентифікації таких осіб та визначено порядок співпраці і взаємодії.

У подальшому такі наради будуть проводитися систематично за для налагодження якісної ідентифікації та своєчасного документування визначеної категорії осіб паспортними документами. Проведення таких заходів дають можливість якісно та оперативно ідентифікувати громадян, особливо тих, хто тривалий час не був документований паспортом, а сьогодні відбувають покарання.

Управління ДМС у Вінницькій області