На Житомирщині завершились цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант»

На Житомирщині завершились цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант»

На Житомирщині завершились цільові профілактичні заходи  під умовною назвою «Мігрант»

На території Житомирської області 19 листопада завершилась активна фаза цільових профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант». Їх результатом стало викриття працівниками міграційної служби, Головного управління поліції, Служби безпеки, Північного регіонального управління Державної прикордонної служби низки протиправних діянь, які суперечать вимогам чинного законодавства про правовий статус іноземців і осіб без громадянства.

З початку операції перевірені місця можливого перебування іноземних громадян, у тому числі гуртожитки, готелі, приватні адреси, навчальні заклади та туристичні організації, а також ринки, вокзали та транспортні засоби.

За час проведення спільних цільових профілактичних заходів було виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності 228 порушників законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства.

Управління та територіальними підрозділами УДМС виявлено 132 нелегальних мігрантів, у відношенні яких прийнято 131 рішення про примусове повернення іноземців та осіб без громадянства до країн походження. Для двох іноземців прийнято рішення про примусове видворення, щодо одного – рішення про добровільне повернення. Дев’ятьом із них заборонений в’їзд в Україну. Трьох іноземців поміщено до Чернігівського пункту тимчасового перебування, чотирьох – передано Адміністрації Державної прикордонної служби України.

Окрім, виявлених порушників законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, на яких складені адміністративні протоколи, на користь держави стягнуто штрафів на суму майже 320 тисяч гривень.

Управління ДМС у Житомирській області