Як отримати унікальний номер запису в реєстр

Як отримати унікальний номер запису в реєстр

Як отримати унікальний номер запису в реєстр

З  січня 2020 року розпочнеться новий етап подання декларації державними службовцями згідно закону «Про запобігання корупції». Крім звичних відомостей, в декларації з'явилась нова вимога - вказувати унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (ЄДДР), який створюється під час оформлення біометричних документів.

Для отримання унікального номеру запису в реєстрі  (УНЗР)  громадянам необхідно звернутись до Міграційної служби для оформлення біометричних документів – паспорту громадянина України в вигляді ID картки, або закордонного паспорту.  

На ID картці УНЗР знаходиться внизу з правої сторони та  складається з послідовності восьми та п’яти цифр. Перші 8 цифр це дата народження особи у форматі  - рік народження, місяць та дата. Далі йде чотиризначний код від 0001 до 9999 (для чоловіків код непарний  і розпочинається з цифр - 0001,  для жінок – парний - 0002).  Остання цифра контрольна та унікальна. Для її обчислення використовується метод розрахунку контрольних цифр у машинозчитуваній зоні паспортів за спеціальною формулою.

Нагадаємо, що термін оформлення ID картки становить від 10 робочих днів (терміновий) до 20 робочих днів. Його вартість становить 471 грн та  345ргн відповідно до термінів оформлення. Дітям від 14 років, які оформлюють паспорт громадянина України вперше – безкоштовно.

Управління ДМС у Херсонській області