Адміністраторів ЦНАП навчали фотографувати на документи за новими вимогами

Адміністраторів ЦНАП навчали фотографувати на документи за новими вимогами

Адміністраторів ЦНАП навчали фотографувати на документи за новими вимогами

У Центрі надання адміністративних послуг м. Києва відбувся тематичний семінар для адміністраторів ЦНАП. Про актуальні питання надання паспортних послуг розповіла заступник начальника управління оформлення документів, що підтверджують громадянство України Центрального міжрегіонального управління ДМС у м. Києві та Київській області Любов Новікова. 

Зокрема, мова йшла про нові вимоги до відцифрованого образу обличчя особи та фотокарток, які подаються для оформлення або обміну документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, та фотографічного зображення на них.

Адже відтепер допускається фотографування на документи у головному уборі, але лише в тому випадку, коли особа носить його у повсякденному житті з огляду на релігійні переконання. Крім того, можливим стало фотографування у головних уборах, штучних предметах та матеріалах згідно з медичними показаннями, підтвердженими медичним висновком відповідного закладу охорони здоров’я. Проте, такі головні убори не повинні змінювати форми окремих частин обличчя (чоло, вилиці, щоки, підборіддя, очі), закривати обличчя та підборіддя, проходити по контуру лінії росту волосся, закривати вуха та шию.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області