В УДМС Хмельниччини підведено підсумки профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант»

В УДМС Хмельниччини підведено підсумки профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант»

В УДМС Хмельниччини підведено підсумки профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант»

З метою виявлення іноземців та осіб без громадянства, які нелегально перебувають на території країни  та притягнення їх до відповідальності згідно чинного законодавства, в  період з 08 жовтня  по 19 листопада поточного року на території Хмельниччини здійснювались профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант».

За цей період працівниками міграційної служби спільно із представниками правоохоронних органів області перевірялись місця можливого перебування, проживання та працевлаштування іноземців.

За час проведення заходів виявлено 122 порушника міграційного законодавства, з них - 73 нелегальних мігранта.

До адміністративної відповідальності притягнено:

  • за ст.203 КУпАП – 99 іноземців,
  • за ст. 2031 КУпАП - 1 особа,
  • за ст.204- 1 особа,
  • за ст.205 КУпАП - 19 осіб,
  • за ст.206 КУпАП - 1 особа.

Винесено постанов про накладення адміністративних стягнень на суму більш ніж 200 тис. гривень.

Керуючись Законом України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» відносно 69 осіб прийнято рішення про примусове повернення в країну походження, відносно 1 особи прийнято рішення про скорочення терміну тимчасового перебування в Україні та відносно  5 осіб прийнято рішення про заборону в’їзду на територію України терміном від 3 до 5 років.

Ще відносно 3-х іноземців, яких поміщено до Волинського ПТПІ, здійснюються заходи щодо ідентифікації з метою підтвердження належності до громадянства та документування свідоцтвом на повернення до країни походження.          

Незважаючи на завершення чергових профілактичних заходів, робота по запобіганню нелегальній міграції залишається одним із пріоритетних напрямків служби та здійснюватиметься надалі на території Хмельницької області.

Управління ДМС у Хмельницькій області