УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Здобувачам шкільної освіти − докладніше про Міграційну службу

Здобувачам шкільної освіти − докладніше про Міграційну службу

Здобувачам шкільної освіти − докладніше про Міграційну службу

Дитячий гомін сьогодні лунав у Соснівському РВ у м. Черкаси та Черкаському РВ Управління ДМС України в Черкаській області. 7-А клас Черкаської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 8 з класним керівником Ольгою Василівною завітали до підрозділів Управління, аби познайомитися з діяльністю Міграційної служби ближче.

Здобувачі шкільної освіти побачили процедуру оформлення біометричних документів громадянам України: від реєстрації в електронній черзі, подання заяви-анкети, відбору біометричних даних до верифікації та отримання виготовленого документа.

Відтепер нові слова − біометрія, ID, безконтактний електронний носій, персоналізація, верифікація, ідентифікація тощо − поповнили словниковий запас семикласників. Крім того, мали змогу побачити «еволюцію» паспортів: від паспортів-книжечок старого зразка до сучасних біометричних – ID та закордонного.

І хоча оформити першу ID-картку зможуть, діждавшись 14-річчя, вже знають чіткий алгоритм дій. До того ж путівниками стануть інформаційні буклети та чат-бот ДМС. Зволікати не варто: виповнилося 14 років – час оформити ID.

Управління ДМС у Черкаській області