Про результати «Мігранта» на Чернігівщини розповіли журналістам

Про результати «Мігранта» на Чернігівщини розповіли журналістам

Про результати «Мігранта» на Чернігівщини  розповіли журналістам

Сьогодні начальник УДМС України в Чернігівській області Ксенія Лук’янець, розповіла  журналістам інтернет-порталу ЧЕline про результати проведення цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства у міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант», які  проходили у період з 08 жовтня по 19 листопада 2019 року.

Так, за результатами проведених спільних заходів спеціалістами УДМС України в Чернігівській області було складено 133 адміністративних протоколів:

за порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України – 111 протоколів (ст. 203 ч. 1 КУпАП);

за порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів – 4 протоколи (ст. 204 КУпАП);

за невжиття заходів щодо забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства – 17 протоколів (ст. 205 КУпАП).

Винесено постанов про накладання адміністративних стягнень на загальну суму 246749 гривень, з яких стягнуто 194100 гривень.

Виявлено 73 нелегальних мігранта, відносно яких прийнято 69 рішень про примусове повернення іноземців за межі території України та 4 рішення про видворення у примусовому порядку відносно 4-х громадян Республіки Білорусь.

Впродовж заходів працівниками Управління здійснено процедуру примусового видворення 4-х нелегальних мігрантів.

Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області наголошує іноземним громадянам, що незнання або не розуміння національного законодавства не звільняє від відповідальності!

Управління ДМС у Чернігівській області