УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Запоріжці можуть фотографуватися на документи у головних уборах та окулярах

Запоріжці можуть фотографуватися на документи у головних уборах та окулярах

Запоріжці можуть фотографуватися на документи  у головних уборах та окулярах

Про нові правила фотографування на документи журналістам телеканалу «ТВ-5» розповів начальник Міграційної служби Запорізької області Олександр Харіна.

Нові правила фотографування стосуються не тільки внутрішніх паспортів, але й інших документів, які оформлює Міграційна служба – біометричних закордонних паспортів, посвідок на постійне та тимчасове проживання у формі картки.

«Дійсно, особі, яка оформлює документ, надано право фотографуватися у головному уборі, штучних предметах чи окулярах, але лише в тому випадку, якщо це відповідає її релігійним переконанням чи на це є медичні показання підтвердженими висновком закладу охорони здоров’я, - зазначив очільник служби.- При цьому головні убори не повинні змінювати форми окремих частин обличчя, закривати вуха чи шию».

Фотографування  у головних уборах, не пов’язаних з релігійними віруваннями і традиціями, з навушниками (хай навіть і бездротовими), у сонцезахисних і затемнених окулярах чи у лікувальних окулярах із пошкодженим склом, а також кольорових лінзах – не допускається.

«Важливо розуміти - відцифроване фотозображення виконує важливу функцію ідентифікації особи і, безумовно, мусить відповідати чинним міжнародним нормам та правилам, - підсумував Олександр Харіна».

Управління ДМС у Запорізькій області