УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Міграційники Київщини оштрафували медичний заклад, в якому обслуговували нелегальних мігрантів

Міграційники Київщини оштрафували медичний заклад, в якому обслуговували нелегальних мігрантів

Міграційники Київщини оштрафували медичний заклад, в якому обслуговували нелегальних мігрантів

За сприяння іноземцям в ухиленні від виїзду з України після закінчення терміну перебування покарання понесе директор медичного центру, в якому виявили 10 незаконних мігрантів із  Лівії.

Нажаль, не всі усвідомлюють, наскільки важливо неухильно дотримуватися міграційного законодавства країни, у якій вони перебувають тимчасово. І даремно, адже несвоєчасно виїхавши з України чи не продовживши законність перебування, на іноземців чекають санкції. Більш того, відповідати перед законом доведеться і українцям, які працевлаштовують, приймають на навчання, надають житло іноземцям та будь-яким іншим чином сприяють в порушенні встановлених правил перебування іноземців на території України.

28 листопада 2019 року працiвниками Центрального міжрегіонального управління ДМС у м. Києві та Київській області  спільно з підрозділом ОКПП «Київ» Державної прикордонної служби виявлено та припинено факти сприяння неврегульованій міграції шляхом надання медичним центром послуг громадянам Лівії, які перевищили дозволений термін перебування в Україні.  

У результаті перевірки 10 громадян Лівії притягнені до адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України). Також відносно усіх іноземців Міграційною службою прийняті рішення про примусове повернення до країни походження.

Крім того, до адмінімістративної відповідальності притягнуто директора медичного закладу - складено 10 протоколів за ст. 204 КУпАП (загальна сумма штрафу 17000 грн). 

Довідково:

Нашим законодавством завбачливо передбачено можливість продовження законного терміну перебування іноземця в Україні, оскільки в силу різних життєвих обставин не завжди є змога вчасно покинути територію країни. Однією із таких підстав є якраз хвороба і лікування, що має бути підтверджено документально. Усім іноземцям, які не можуть вчасно виїхати за межі України слід у визначені строки подати відповідну заяву до Міграційної служби.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області