Паспортний центр на Чернігівщині відвідали юні гості

Паспортний центр на Чернігівщині відвідали юні гості

Паспортний центр на Чернігівщині відвідали юні гості

В рамках освітнього заходу «Робота моїх батьків», сьогодні до УДМС України в Чернігівській області завітали учні 6-Б класу Чернігівського ліцею № 22. В приміщенні Паспортного центру маленьких відвідувачів зустріла начальник відділу з питань громадянства, паспортизації, реєстрації та еміграції Вікторія Сенюк та розповіла про біометричні документи, необхідність їх оформлення та ступінь захисту від підробки.

Юні гості мали можливість спробувати себе в ролі спеціаліста з оформлення паспортних документів, спостерігати процес видачі вже готового документу, а також отримати талон «електронної черги».

Протягом екскурсії Вікторія Миколаївна розповіла дітям про можливість оформлення біометричних документів людям з вадами слуху, а також про маленького помічника ДМС-бот в Viber та Telegram, який відповість на будь-які питання з оформлення документів та буде супроводжувати користувача з моменту запису до отримання вже готового документу.

По завершенню зустрічі маленькі відвідувачі подякували спеціалістам міграційної служби за цікаву екскурсію та можливість спостерігати процес  оформлення біометричних документів в реальному часі. Та обіцяли повернутись вже з батьками для оформлення паспорту громадянина України для виїзду за кордон.

Управління ДМС у Чернігівській області