У Житомирі відбулась підсумкова конференція «Досвід поширення Національного механізму взаємодії…

У Житомирі відбулась підсумкова конференція «Досвід поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні»

У Житомирі відбулась підсумкова конференція «Досвід поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні»

4 грудня в приміщенні Конгрес-центру Житомирського інституту медсестринства відбулась підсумкова конференція «Досвід поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні».

На форум, який організований за ініціативи громадської організації «Жіночий інформаційно-консультативний центр», прибули представники об’єднаних територіальних громад Житомирщини, громадських організацій – партнерів у виконанні даного проекту у Житомирській області, працівники програми «Безпека людини» Координатора проектів ОБСЄ в Україні, працівники Житомирського обласного центру зайнятості, соціальних служб, засобів масової інформації.

На конференції підвели підсумки та підсумували результати реалізації Житомирського регіонального компоненту Координатора проектів ОБСЄ в Україні. Під час роботи обговорені спільно напрацьовані рекомендації щодо виконання подальших дій по вдосконаленню взаємодії у сфері протидії торгівлі людьми.

Виступаючи перед присутніми начальник обласного Управління Державної міграційної служби Анатолій Федорчук звернув увагу на проведення в суспільстві відповідної інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо попередження проявам торгівлі людьми. Зокрема він зазначив, що особи вважаться постраждалими від торгівлі людьми, якщо вони були у ситуації з обмеження свободи пересування, відсутності вибору та можливості припинити роботу та повернутися додому, вилучення паспорта та інших документів, погрози або застосування сили, втягнення в боргову кабалу, невиплати обіцяної винагороди за роботу повністю або частково. Той, хто планує працювати за кордоном, впершу чергу, мусить подбати про свою безпеку.

По завершенню конференції прийняті відповідні рішення по  вдосконаленню взаємодії у сфері протидії торгівлі людьми.

Управління ДМС у Житомирській області